OFFICIELE WEBSITE VAN
Fusieclub Medemblik

SPORTVELDENCOMPLEX
Almereweg 44, 1671 ND Medemblik

Afgelopen zondag is ondanks de barre temperatuur door onze MO19 toch gestreden om het kampioenschap. Er moest gewonnen worden, de concurrentie was al uitgespeeld en met 2 punten meer nu koploper.

Al tijdens de warming up bleek het niet echt koud te zijn en ondanks dat kon de rug van Nika Oud niet genoeg in shape komen waardoor zij helaas al voor de wedstrijd af viel.

Na een wat weifelend begin, wat overigens niet vreemd is tijdens een wedstrijd met deze belangen, kwamen de meiden gedurende de 1e helft iets beter in het spel. Door de afwezigheid van Femke Kroezen in het centrum kwam Nynke Bylstra op deze plek te staan en toen deze begreep wat de bedoeling was speelde ze achteraf zeker 1 van haar beste wedstrijden dit seizoen. Makkelijk ook als je rechts Lisanne de Gier naast je hebt die niet te passeren is en links Carlijn Overgauw die ondanks dat ze diverse malen letterlijk neer geschoten werd nog steeds altijd haar duels won. Deze meiden kregen na een licht overwicht van Rkedo meer grip op de wedstrijd waardoor het spel zich verplaatste naar het middenveld. Dit leidde nog niet direct tot kansen en vandaar dat de rust zonder doelpunten op 0-0 bleef steken.

Na de rust bleef de moe gestreden Lois van Rietschoten aan de kant, begrijpelijk dat je met haar wedstrijdinstelling en de daarbij benodigde energie last krijgt van de warmte. Ook wilde de niet fit geteste Femke Kroezen perse de arena betreden en ondanks principiële bezwaren liet coach Dennis Oud toch het gevoel (en misschien wel mede door de druk van de in grote getale aanwezige toeschouwers) de doorslag geven en bracht hij haar op het middenveld. Dit bleek helaas voor Femke toch te veel van het goede dus na ongeveer 10 min was ze zelf zo wijs om aan te geven dat het beter was weer te stoppen. In die eerste 10 minuten kantelde de wedstrijd van een middenveld potje in de 1e helft naar een aanvallend overwicht van FCM vanaf minuut 1 in de 2e helft. De meewind bleek toch een grotere invloed te hebben op het spel als je verwachtte. Hierdoor speelde FCM meer van de goal af en werd er beter opgebouwd en ingespeeld van achter uit. Op links was het de onvermoeibare Noelle Hart die keer op keer al haar duels won en daarmee veel ballen vooruit kon spelen, voornamelijk op de spitsen waaronder Maud Baars die de 2e helft lekker de achterlijn haalde om vanaf daar voor dreiging te zorgen. Vanaf recht speelde Tessa Versteeg een puike partij, dat ze niet meer traint is in niets terug te zien met techniek en inzicht weet ze vaak Faye Fijma te bereiken die voor haar staat. Faye draaide zeker de 2e helft haar tegenstander dol met haar specialiteit balletje terug halen onder de voet en dan weer door. Uiteindelijk kwamen er steeds meer kansjes en uit een corner kwam de bal voor de voeten van Cadi Boersma die met dit buitenkansje wel raad wist en beheerst op de spitsen wijze de bal in de hoek schoof. Daar was de 1-0 FCM, dit was echter nog niet genoeg om achter over te kunnen leunen dus werd er op zoek gegaan naar de 2e goal. Kansen waren er wel maar veel schoten van de goed ingevallen Cadi waren niet doel treffend.

Aan de andere kant waren er wat lange ballen van Rkedo maar de zeer scherp spelende Sarah Alkema was telkens eerder bij de bal als de spitsen van Rkedo. En een enkele maal stond Opa Nico perfect op lijn om de vlag omhoog te kunnen steken. Patty Mol was in de loop van de 2e helft het dichtst bij een 2e goal maar ondanks haar tomeloze inzet en meerdere pogingen wilde het maar niet lukken om te scoren. Ondertussen begon Rkedo wat te zeuren en wilden zij hun beklag doen bij scheidrechter Arjan Hart, daar ben je natuurlijk bij de verkeerde persoon, deze laat zich met zijn ervaring niet beïnvloeden.  Gelukkig kwam de bal 10 min voor tijd terecht bij onze energieke kilometer vretende Nienke Heeringa (Bossie voor insiders), waar de bal is is Nienke en zo ook nu na wat combinaties werd zij gevonden in de 16 en twijfelde niet en maakte de bevrijdende 2-0.

Hierna kon de wedstrijd rustig uitgespeeld worden waarna het kampioenschap een feit was. Helaas moest dit gevierd worden zonder de halve technische staf aangezien Sander Alkema andere parade paardjes voorrang moest geven.

Toeschouwers hartelijk dank voor jullie komst en steun tijdens deze maar ook zeker tijdens alle andere wedstrijden!

mo19 kampioen

FC Medemblik feliciteert:
Afgelaste wedstrijden