OFFICIELE WEBSITE VAN
Fusieclub Medemblik

SPORTVELDENCOMPLEX
Almereweg 44, 1671 ND Medemblik

Nu het bewogen voetbalseizoen 2019/2020 te stil tot zijn einde is gekomen gaan we allemaal rustig onze zomervakantie tegemoet. Tot aan de start van het nieuwe seizoen pakken we allemaal onze welverdiende rust en gebeurt op de club even niets zouden we denken.. Maar niets is minder waar!

Daar waar we net gestart waren aan de tweede helft van het seizoen werd deze abrupt gestopt door de intrede van het coronavirus. Naar mate de maatregelen langzaam versoepelden hebben we na enige stilte de trainingen weer kunnen hervatten, aangevuld met hier en daar een oefenwedstrijdje binnen de eigen vereniging. Veel jeugdteams hebben gelukkig dit vreemde seizoen toch nog enigszins leuk met elkaar kunnen afsluiten, waarbij het mooie weer, de patat, limonade en ijsjes een grote bijdrage leverden.

Ook ons 65+ team van het walking football en tevens onze onderhoudsploeg heeft zich weer op veilige afstand herenigd. Deze enthousiaste groep Old Stars heeft weer een aanval gedaan op al het onkruid op ons complex dat geen corona-pauze kent, de reclameborden langs de velden gesopt en zelfs het schelpenpad rondom het A-veld geëgd en gevlakt. Deze enorme inzet is dan ook goed terug te zien op het complex dat zo piekfijn door deze toppers word onderhouden!

Maar er is nog meer gebeurd: na de binnenkant heeft nu ook de buitenkant van ons kantinegebouw een complete metamorfose ondergaan. Onder de professionele begeleiding van Joris Vermeulen heeft een grote afvaardiging van de dames- en herenselectie de buitenkant van de kantine onderhanden genomen. Iedere oude grijze steen en blauw stukje boeideel is nu bedekt met de kleuren van onze club en het resultaat is dan ook verbluffend. De finishing-touch met de kwast wordt binnenkort gedaan, waarna ons oude kantinegebouw weer een eigentijdse uitstraling in de juiste kleurstelling heeft gekregen!

Ook op voetbaltechnisch vlak zijn er grote stappen gemaakt. Het is inmiddels geen nieuws meer dat de heren 1 zijn gepromoveerd en volgend jaar uitkomen in de 3e klasse en dat de dames 1 zich keurig handhaven in de 2e klasse. Mooi nieuws is ook dat er nieuwe overeenkomsten met de hoofdtrainers van volgend seizoen zijn, waarbij Stephan Kaaij de heren van zondag 1, Gereld Oosterwolde de heren zondag 2 en Jaap Jan Posma de dames 1 gaan begeleiden. Ook de overeenkomst met Maurice Blokdijk is verlengd. Maurice verzorgt ook komend seizoen weer de keeperstraining van de dames en herenselectie. Ook heeft de sponsorcommissie hard gewerkt aan de tegenprestatie aan de ING om zo wederom in aanmerking te komen voor de verlenging van het ING-sponsorschap. Hierbij is o.a. ingezet op een kwaliteitsverbetering van het meisjes- en vrouwenvoetbal, extra exposure waaronder nieuwe wedstrijdshirts voorzien van het nieuwe logo van ING. Ook mogen wij binnen het bestuur een nieuw lid, of eigenlijk twee, verwelkomen. Lotte Kuipers is al begonnen als bestuurslid. Lotte komt uit voor ons eerste dameselftal en vertegenwoordigd als bestuurslid het meisjes- en damesvoetbal en de activiteiten binnen de club. Dit doet zij samen met teamgenoot Zilan Yildiz waarvan we hopen dat ook zij toetreed in het bestuur.

En tot slot het mooiste nieuwtje van dit moment: De renovatie van onze kunstgrasvelden deze zomer is een feit! Onlangs heeft de gemeente Medemblik het werk aanbesteed en vervolgens gegund aan Domo Sports Grass, een aannemer met zeer veel ervaring in sportvelden. Met de renovatie worden alle huidige kunstgrasvelden (B, C, P1 en P2) vervangen door nieuwe velden met een inlage van kurk en worden deze voorzien van extra spelbelijning om zo ook de wedstrijdvelden van het pupillenvoetbal direct weer te geven. Om te komen tot een goed belijningsplan hebben wij in samenwerking met Simoove (specialist en adviseur gemeente) goed gekeken naar de voorwaarden van de KNVB, de referentie van andere voetbalverenigingen en onze eigen gebruikerswensen. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van verschillende kleuren belijning en markeringspunten, die ook goed gebruikt worden bij trainingen. Ieder veld wordt voorzien van een doelen-opstelplaats, waar de losse doelen worden gezet wanneer deze niet gebruikt worden. Dit zorgt er voor dat de uitloopzones om het speelveld goed worden vrijgehouden. Aansluitend op de renovatie van de velden worden ook de 8 wegdraai-doelen op het B- en C-veld vervangen!

De kunstgrasmatten zijn inmiddels in productie en de werkzaamheden bij FC Medemblik starten al op 8 juli. Afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden worden de velden in de tweede helft van augustus opgeleverd. In verband met de start van de voorbereidingen van het nieuwe seizoen zullen we hier dus allemaal rekening mee moeten houden, waarbij wij tijdelijk meer gebruik zullen moeten maken van onze natuurgrasvelden. Om deze periode te overbruggen zal er een tijdelijk trainingsschema worden opgesteld. Kortom, een aantal mooie ontwikkelingen binnen onze club!

Voor zover weer even deze update, jullie zijn nu weer helemaal bij. Namens het bestuur willen wij ieder lid en iedere vrijwilliger wederom bedanken voor jullie fantastische inzet dit seizoen. Wij wensen iedereen een hele mooie zomervakantie toe en hopen jullie dan ook graag volgend seizoen opnieuw tegen te komen bij onze mooie vereniging!

Het bestuur.

FC Medemblik feliciteert:
Afgelaste wedstrijden