OFFICIELE WEBSITE VAN
Fusieclub Medemblik

SPORTVELDENCOMPLEX
Almereweg 44, 1671 ND Medemblik

Beste leden/ouders/vrijwilligers,

Het einde van 2020 nadert en op sportief gebied was het niet het jaar waarop we met zijn allen hadden gehoopt. In maart werden alle competities stil gelegd. Geen trainingen of wedstrijden meer, en ook alle andere activiteiten werden stil gelegd. Waar iedereen stiekem hoopte op een tijdelijk virus dat snel weer weg zou zijn weten we nu helaas wel beter. De competities liggen al weer sinds oktober stil en de vraag is of we in de eerste maanden van 2021 weer mogen voetballen. De vooruitzichten zijn helaas nog niet echt positief. Een volledige competitie zal het ook dit seizoen waarschijnlijk niet gaan worden.

Gelukkig mocht en mag de jeugd nog wel door trainen. Fantastisch om te zien hoe de trainers en begeleiders toch proberen om er het beste van te maken, ondanks het gemis aan ECHTE wedstrijden. De jeugd kan in het nieuwe jaar ook weer lekker aan de gang.

Terugblik op het bewogen jaar 2020
Het seizoen 2019-2020 begon heel goed voor de club. Voor onze heren 1 was het doel het pakken van een prijs en wellicht zelfs het kampioenschap. Tot begin maart leek dat ook zeker een haalbaar doel. De heren waren op de goede weg en stonden zelfs 1ste totdat Corona roet in het eten gooide. Geen kampioensfeestje maar wel (een terechte) promotie naar de 3de klasse! Iets waar Stephan Kaaij, de technische staf en selectie met trots op terug kunnen kijken. We zijn benieuwd wat de mannen nog voor ons in petto hebben als de competitie in 2021 weer van start gaat.

De dames hadden in 2020 een ander doel; de top 3 behalen samen met coach Wilfred Oppenhuis. Wilfred had voor de pandemie uitbrak al aangegeven te stoppen bij de dames maar uiteraard niet zonder een goede vervanger te vinden, Jaap Jan Posma. De top 3 is helaas niet behaald, maar de dames handhaafden zich wel in de tweede klasse.

Hoewel er niet veel is gevoetbald in het jaar 2020 hebben we uiteraard niet stil gezeten bij de club. Er is in het afgelopen jaar evengoed heel veel gedaan op het complex. Zo is in opdracht van de gemeente een volledige renovatie van de kunstgrasvelden uitgevoerd. In juli werden de oude velden verwijderd en begin september waren alle velden klaar om bespeeld te worden. De reacties op de velden zijn zeer positief en de ouders zijn blij dat er geen rubberen korrels meer in de wasmachine te vinden zijn.

Ook het onderhoud van de rest van het complex is continu doorgegaan. De groep van de “walking football” tak heeft diverse kleine en grote klussen opgepakt. Eerst werden deze werkzaamheden gecoördineerd door de heer Hoogendijk, maar deze heeft vanwege drukke andere werkzaamheden het stokje overgedragen aan Peter Bos. Daarnaast zijn ze inmiddels volwaardig lid van FC Medemblik geworden en voelen ze zich hier ook thuis en gewaardeerd. En de club is blij met ze, want het ziet er allemaal pico bello uit!

Nieuw is ook de aanwezigheid van de medewerkers van Werksaam op ons complex. Na een oproep in de krant heeft FC Medemblik zich gemeld om de kantine ter beschikking te stellen zodat de mensen van Werksaam niet meer in een koude en niet corona-proof schaftkeet hoefden te pauzeren. In ruil hiervoor verrichten ze daarvoor ook diverse onderhoudsklussen aan de groenvoorziening op het complex. Een echte win-win situatie dus.

Het zal niemand ontgaan zijn dat ook de buitenkant van de kantine een metamorfose heeft ondergaan. Een groep vrijwilligers heeft op een aantal zaterdagen de hele buitenkant aangepakt. Een megaklus, maar wel een prachtig resultaat. Er moeten nog wat kleine puntjes afgewerkt worden maar ook dat zal in de komende tijd afgerond worden.

Ook niet onvermeld kan blijven dat de dames en heren van de schoonmaakploeg de gedwongen sluiting van de kantine heeft gebruikt om allerlei achterstallige klussen op te pakken. De hele kantine is nu ook van binnen weer om door een ringetje te halen. Een flinke klus met een blinkend resultaat!

De jeugd heeft zich dit jaar ook weer van hun beste kant laten zien. Ondanks de corona-perikelen is de Grote Club actie een succes geweest met een recordopbrengst voor de club. De opbrengst wil het bestuur gaan gebruiken voor een leuk panna-veld op het complex. Hiervoor is inmiddels ook al een speciale bijdrage ontvangen van Alfa accountants en hebben we al twee keer voor dat doel meegedaan aan de DEEN sponsoractie. Er moet nog wel flink  worden doorgespaard maar het begin is er!

Helaas hebben we dit jaar ook afscheid moeten nemen van enkele zeer gewaardeerde vrijwilligers. Recent is natuurlijk het overlijden van Roel Kuné. Roel was een echte clubman en stond altijd klaar om allerlei klusjes op te pakken. Van coach tot terreinmeester en van trainer tot barkeeper. We zullen je missen Roel!

Enkele andere vrijwilligers hebben na hun inzet van vele jaren besloten om het stokje over te dragen aan de nieuwere generaties. Van deze mensen hebben we gezien de omstandigheden nog niet op gepaste wijze afscheid kunnen nemen, maar dat zullen we uiteraard niet vergeten. Zodra de maatregelen het toelaten komen we hier uiteraard op terug!

Tot slot wens het bestuur van FC Medemblik iedereen een veilige jaarwisseling en een gezond & sportief 2021! En laten we met elkaar hopen dat we gauw weer op het veld, langs de lijn en in de kantine kunnen genieten van onze prachtige club.

Het bestuur

FC Medemblik feliciteert:
Afgelaste wedstrijden